ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Ford B-MAX

07.03.2012
755
A+
A-

Merakla beklenen Ford B-MAX başarılı tasarımı ile dikkat çekerken, hatırı sayılır oranda yakıt tasarrufu ve çarpıcı teknolojik özellikleri nedeniyle ilgi odağı. Bu yıl gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmeye başlanan  Ford B-MAX , Avrupa’da küçük araçlarda sunulan ileri teknolojinin en başarılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor.

Yeni B-MAX’te B sütunu ön ve arka kapılara entegre edilmiş.  Böylece gövdenin bir parçası olmaktan çıkarılmış.  Yeni B-MAX’te hem ön hem de arka kapılar açık durumdayken 1.5 metreden daha geniş bir açıklık ile iç mekana genişlik katılmış. B-MAX’in Ford Kolay Giriş Sistemi olarak adlandırılan ve B sütununu ortadan kaldıran kayar arka kapılara sahip gövde tasarımı ise araca giriş ve çıkış sırasındaki engelleri ortadan kaldırmış.

Yeni model  Yeni B-MAX,  benzinli ve dizel motorlu  seçeneği ile sınıfında öncü yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyon seviyelerini bir arada sunduğu iddasında. B-MAX’in benzinli motor ürün gamında 90PS 1.4 litre Duratec motor, Ford’un PowerShift 6 ileri otomatik vites ile birlikte sunulan 105 PS 1.6 litre Duratec motor ve düşük yakıt tüketimi ile egzoz emisyon değerlerinin bir arada sunulduğu 1.0L EcoBoost 100PS yer alıyor. B-MAX’te ayrıca 95PS 1.6 litrelik dizel motora ilaveten 75PS’lik güçle 1.5 litre dizel motor ise Ford’un Avrupa ürün gamında ilk kez kullanılıyor olacak.

Ford’un Avrupa pazarında ilk olarak B-MAX’te sunduğu yenilikler arasında; araç içi etkileşimi arttıran kullanıcı arabirimi SYNC ile birlikte gelen ve kaza halinde 112 acil yardımı otomatik olarak arayan Acil Durum Yardım özelliği.

Ford B-MAX, segmentinde Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi’ni sunan ilk araç olma özelliğine sahip. 2011 yılında EuroNCAP ödülünü kazanan bu teknolojide 30km/s hız altında seyrederken öndeki araç ile mesafenin aniden azalması ya da öndeki aracın durması halinde, kazadan kaçınmanıza yardım etmek için önceden frenlerini hazırlıyor ve sürücü zamanında tepki göstermezse sistem sürücü yerine otomatik olarak fren yapıyor.

Ford Avrupa CEO’su Stephen Odell “Ford B-MAX, geleneksel küçük araç anlayışını değiştirdiklerini, diğer üreticilerin cesaret etmediği bir konseptin öncülüğünü yaptıklarını iddaa ediyor. “Yaratıcı tasarımı ile B-MAX’in kapılarını, kompakt bir araç ile neler yapılabileceğini gösteren heyecanlı yeni fikirlere açıyoruz.” diyenn  Odell,  B-MAX’in sadece küçük ve çok yönlü bir araç olmakla kalmadığını  ve En yeni Ford teknolojileri B-MAX’e daha keyifli bir sürüş, daha fazla güvenlik ve sınıfının lideri yakıt tasarrufu sunmasını sağladığını belirtiyor. Kimilerine göre Ford B-MAX’in kompakt otomobil pazarında önemli bir etki yaratacağa benziyor.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Suna Tunakan dedi ki:

    B Max seyir halindeyken sürücü camin dahi açamıyorum çok ama çok uğultu yapıyor yan camia açıyorum uğultu geçmiyor camları kapadigim halde uğultu bir müddet devam ediyor. Sırf bu yüzden yeni aldığım arabayı satmak istiyorum . Bir çözümü varmı? Söylerseniz sevinirim. Teşekkürler

  2. Suna Tunakan dedi ki:

    B Max seyir halindeyken sürücü camin dahi açamıyorum çok ama çok uğultu yapıyor yan camia açıyorum uğultu geçmiyor camları kapadigim halde uğultu bir müddet devam ediyor. Sırf bu yüzden yeni aldığım arabayı satmak istiyorum . Bir çözümü varmı? Söylerseniz sevinirim. Teşekkürler . Yorumu gönderiyorum daha önce bu yorumu yapmışsınız diyor kabul etmiyor. Ben ilk defa yorumda bulunuyorum bir baskasida aynı sorundan sikayetciydi o kişi ben değilim . İllaki orada yazılanları tastikliycek değilim , B Max kullanan benim sorunlarını görende benim.