ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BİLGİSAYARIM YAVAŞLADI DİYENLERE

20.11.2009
377
A+
A-

BİLGİSAYARIM ÇOK YAVAŞLADI, İNTERNET KAĞNI GİBİ DİYENLER OKUSUN!
Programların hızla gelişmesi ile birlikte donanım gereksinimi de artmakta. Bununla birlikte, internet kaynakları da değişmekte, büyük boyutta grafik dosyaları ve oyunlar da sürekli gelişerek çoğalmakta. Bilgiye ve kaynaklara erişimde hız sorunu yanında güvenlik kaynaklı yeni sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Bir gerçek var ki bilgisayar kaynakları da sınırsız değildir ve eriştiğimiz her veri bilgisyarımızda bir yer kaplamakta ve silinse bile varlığını sürdürmektedir. Bilgisayarımıza yüklediğimiz her yazılım, kendini Windows kütüphanesine kayıt ettirmektedir. Bu kayıtlar giderek çoğalmakta, dallanıp budaklanmaka ve veri (data) tarfiğini yavaşlatmaktadır. Bu kayıtların ancak uzman bilgisyar kullanıcıları tarafından kaldırılacağını da varsayarsak gerekli olmayan programları bilgisayarımıza yüklemekten çekinmemiz daha doğru olacaktır.

Bilgisayar kaynaklarını tüketen sadece bir takım yazılımlar değil, sistemimize kurmakta zorunlu olduğumuz antivirüs yazılımları da hem internet hızı hem de bilgisyar hızı konusunda tüketici olmaktadır. Ram (bellek) üzerindeki tüketiciliği yanında sürekli gelişen virüslere karşı sürekli güncellenen yapısıyla kota harcama konusunda da önemli bir yere sahiptirler. Çoğu kullanıcının “sistemi kasmayan antivirüs” arayışının içerisine girmelerinin temelinde bu durum vardır.

Öncelikle bilgisyarımızı haftalık bakım için windowsun bakım sihirbazını çalıştırarak temizlemeliyiz. Bunu yaparken her temizlik öncesi mutlaka sistem restore (geri yükleme) özlelliğini geçici olarak devre dışı bırakmalıyız. İkinci olarak sistem kaynaklarını en az tüketen bir antivirüs programı kurarak gerekli ayarlamaları yapmalıyız. Üçüncü olarak warez denilen yasal olmayan yazılımlar içerisindeki crack ve keygen gibi dosyaları çalıştırmamalı ya da yüklememeliyiz. Bu ücretsiz gibi görülen programların sonuçları istmeyeceğimiz kadar kötü olabilir. Hepsinden önemlisi başkalarına ait programları izinsiz olarak kullanmak doğru da değildir.

Bilgisayarımızı koruyan ve en az oranda da sistem kaynakları kullanan ücretsiz antivirüs programlarını daha önce tanıtmıştık. Şimdi de Panda Cloud Antivirus adlı yazılımı denemenizi öneriyoruz. Panda Cloud Antivirus, bulut bilgi işlem (cloud computing) tekniğini kullanandığını belirten bir virüs tarayıcısı. Program, “Collective Intelligence” (ortak zeka) tekniği sayesinde çok daha fazla zararlı yazılımı tanıyabiliyor. Sistem kaynaklarının çok az oranına gereksinim duyan Panda bu hamleyle sayıları gittikçe artan netbook kullanıcılarına hitap ediyor.
1.0 final sürümünde kullanıcılara topluluk tarafından tanımlanmış tehlikeleri gerçek zamanlı olarak gösterilen bir izleyici eklenmiş.

Yazılımı kullanmak için kurulumdan sonra üreticinin web sitesine girip ücretsiz olarak kaydolmanız gerekiyor.

Panda Cloud Antivirüs Programını indirmek için tıklayın.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. canhallen dedi ki:

    Tüm virüs önleme programları performans arttırıcı ve bilgisayar registry repair programları yani aklınıza gelebilecek her türlü zararlı yazılım önleme ve hataları giderme programlarını kullandım en iyi iki konfigürasyon panda cloud antivirüs ve error repair profesyoneldir