ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öğrenciye Makarna Pişirme Dersleri

12.09.2015
370
A+
A-
Öğrenciye Makarna Pişirme Dersleri

Makarna Pişirmenin de Püf Noktaları olur mu derseniz işte işin başında hata yaparsınız. Lezzetli ve özgün makarnalar hazırlayıp arkadaşlarınıza hava atma ister misiniz? O halde bu yazıyı dikkatlice okuyun. En çok gençler, öğrenciler ve tabi ki çocuklar sever makarnayı. peynirli makarna, sade makarna, soslu makarna, domatesli makarna, biberli makarna… Çeşit çeşit makarna yapabilirsiniz tabi ama bazı incelikleri var makarna pişirmenin. Hemen kısa tüyolar verelim. Makarnanın miktarı için ideal ölçü kişi başına 100 gramdır. Makarnayı yeterli suda ve büyükçe bir tencere tercih etmelisiniz. Ekstra hacim, makarnanın birbirine yapışmasını önler ve daha çabuk pişmesini sağlar. Acemi makarnacılar, makarnanın birbirine yapışmasından şikayet ederler. Bunu önlemek çok kolaydır aslında. Suya bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklerseniz makarna taneleri birbirine yapışmaz.

Makarnayı pişirme adımlarına geçmeden önce kendinize özgü bir ad verin. Örneğin Burçak Special Makarna gibi…
Suyu nisbeten geniş bir tencerede fokur fokur kaynatın. İki çay kaşığı tuz ekledikten sonra, makarnayı kaynayan suya katın. Makarana ilave ettikten sonra tahta kaşıkla, yavaş yavaş karıştırın. Bu arada tencere kapağı örtülmeyecektir. Kapalı olursa kaynayan su taşar…

Makarnananın diri ama yumuşak kıvama gelmesi onun piştiğine işarettir. Makarnanın piri sayılan İtalyanlara göre dişe gelir kıvamdır bu. Al dente, adını verdikleri bu kıvam diri ama yumuşak olacaktır. Türklerin makarnayı daha fazla pişirdiği bilinmektedir. Tabi bu tercih meselesi. zamanla siz de kendi pişirme kıvamını kendinize göre belirleyeceksiniz. Ayrıca pişirme süresi makarnanın çeşidine göre değişir. Şayet makarna ev yapımı ise, çok kısa sürede pişecektir. Hazır makarna kullanıyorsanız, daha uzun süre alır. İşin özeti, sürekli kontrol edin ki aşırı pişip, lapala olmasın. Makarna ustası olma hayaliniz başlamadan biter sonra.

Pişen makarnanın suyunun süzülmesi aşamasına geldik. Makarnayı süzmek için kullanacağınız kevgiri umarız hazırlamışsınızdır. Bunu yaptıysanız makarnayı süzüp servis yapabilirsiniz. İçi ya da arası harç ile doldurulan makarna çeşitlerinin suyunu süzdükten sonra, mutlaka kağıt havlu üzerinde ıslaklığını alın ve harcı daha sonra kullanın.
Makarnayı soğuk sudan geçirmek
Soğuk bir salatada kullanmayacaksanız, bunu yapmayın 🙂

Peynirli makarna için peyniri bir kase içerisinde ufalanmış veya ince kıyılmış halde hazır tutunuz. Suyu süzülmüş makarnanın içerisine peyniri ilave edin ve karıştırın. Bir süre dinlendirin ve servis edin..
Yine soslu tercihiniz varsa, sos da sıcak olarak hazırlanmış olsun…

Unutmadan söyleyelim, marketlerde hazır soslu makarnalar var. Dilerseniz acemi makarna hazırlayıcısı olarak bir süre onlardan kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Not: Mantar soslu makarna tarifini daha sonra vereceğim. Önce sade makarna pişirin, yorumlarınızı burada paylaşın görelim…
Burçak TREAS
DestekEgitimi.com

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.