ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ŞEMSİYE RONDU OYNANIŞI

25.02.2010
372
A+
A-

ŞEMSİYE RONDU
Öğrenci sayısı: 10 kız öğrenci
Kıyafet: 5 kız kırmızı üzerine beyaz puanlı ve diğer beş kız mavi üzerine beyaz puanlı elbise, başlarında aynı kumaştan yapılmış kep ve ellerinde aynı desende şemsiye.
Ayak hareketleri:
1. Yerinde sekme.
2. Sağ ayak öne ve sekme.
3. Sol ayak öne.
4. Her iki ayakta sekme.
Müziğe uymak için ayak değiştirmeler yere sürterek yapılır.

Oynanışı:
1. Müziğin birinci kısmı ile aynı renk elbise giyenler aynı taraftan olmak üzere sahnenin iki tarafından 4 sayılı ayak hareketlerine uygun olarak ellerindeki şemsiyeleri de sapından çevirerek döndürürler ve sahneye girerler (Şekil: 1). Başlarıyla misafirleri selamlarlar.
2. Müziğin birinci kısmı ile sahnenin ön tarafına gelerek tek sıra olurlar.
3. Müziğin ikinci kısmı ile sahneye giriş hareketlerinden daha seri olarak ve ellerindeki şemsiyeleri de hareketlerine uydurarak sağ ve sola dönüş hareketleri yaparlar.
4. Müziğin birinci kısmı ile sağ ve sola dönüş hareketleriyle yaylanmalar yaparlar.
5. Müziğin ikinci kısmı ile yerinde olarak ve 1-2-3 sayarak dördüncü sayıda sağ ayağı ileri atarak çömelirler. Ve şemsiyeleri başları üzerinde tutarlar (Aynı hareketi iki sağ, iki sol ayakla olmak üzere dört kez yaparlar).

Sadettin cömert oyun ve rontlar kitabından sayfa 116.
6. Müziğin birinci kısmı ile geri açılarak iki sıra olup yüz yüze dönerler.
7. Müziğin ikinci kısmı ile sıralar birbirlerine doğru ilerleyerek şemsiye bulunmayan sol elleriyle karşılıklı tutuşup dört sayı ile daire şeklinde dönüş yaparak yer değiştirirler. Hareketi iki kez tekrarlar.
8. Müziğin birinci kısmı ile şemsiyeleri omuzlarına koyarak giriş yerlerinden (aynı renkliler bir sıra halinde) sahneyi terk ederler.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.