ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KÖTÜ NİYETLİ YAZILIMLAR VE BİLGİSYAR GÜVENLİĞİ

16.01.2010
325
A+
A-

Kötü niyetli yazılımlar genel olarak;
Sisteminizden dışarı telefon çevirisi yapan dialer (auto-dialer – otomatik çevirici),
Uzaktan yönetim araçları(remote control – uzaktan kumanda),
Özel bilgi toplayıcıları (spyware – casus yazılım), genellikle reklam araçlı olmak üzere istenmeyen pencereler gösteren yazılımlar (adware), bilgisayarınıza yerleştirilen ve amacı bastığınız tuşları kaydederek, sisteminizi ele geçirmeye yarayan keyloggerler.
Kaba olarak; virüsler, birer programdır, kendi kendilerini kopyalarlar, bir dosyadan başka dosyaya bulaşıp çoğalırlar.bir programın sonuna kendini ekleyebileceği gibi, o programı silip üzerine kendini kopyalayabilirler. pc de yavaşlama kilitlenmeye yol açabilecekleri gibi dosyaların bozulmasına,pc nin kendini formatlamasına, bios ayarlarının bozulmasına yol açabilir, sisteminizi tümden çökertebilirler.

KÖTÜ NİYETLİ YAZILIMLAR VE BİLGİSYAR GÜVENLİĞİ   KÖTÜ NİYETLİ YAZILIMLAR VE BİLGİSYAR GÜVENLİĞİ

Spywareler, casus programlardır. temel amaçları kuruldukları bilgisyarda bilgi toplamak ve bunları yaratıcılarına, göndermektir. bu bilgiler sizin hangi tür sitelere girdiğiniz, bu sitelerde ne kadar kaldığınız olabileceği gibi, kredi kartı bilgileriniz, şifreleriniz de olabilmektedir. özellikle internet üzerinden bankacılık işlemleri ,alışveriş yapanlar için tehlike arz edebilirler.

Trojanlar, bilgisayara başka birisinin işlem yaptırmasını sağlamak amaçlı arka kapılar açan programlardır.truva atı olarak da bilinir. yararlı gibi görünürler fakat kötü amaçlı faaliyetler için yaratılmışlardır. trojanın yazarı tarafından belirtilen portu açan veya yazarın belirlediği bir mail adresine veya web bölgesine yazarın istediği bilgileri aktarabilirler.virüsden farkı kendi kendisini kopyalayamaması daha doğrusu çoğaltamamasıdır.

Tüm bunların yanında muhtemel kötü amaçlı yeni yazılımlar güncel olarak oluşturulma ve çoğalma potansiyeli taşımaktadır.

Bilgisayar veri güvenliğimizi tehdit etmesi yanında yavaşlama,kilitleme gibi ek zararları da vardır. Genellikle warez içerik sunan sitelerden ve crack, keygen tarzı dosyaların çalıştırılması ile bilgisayarımıza yerleştirilmektedir. Bunun dışında direkt olarak, kurbanın bilgisyarında çalıştırılması için mail ekli olarak da gönderilmektedir. Gator,kazaa, imesih vb yazılımlar… zararlı yazılımların bilgisyarımızıa taşınmasına neden olabilirler.

Bunun için de aşağı yukarı tüm güvenlik firmaları, bu tür zararlı yazılımlara karşı önüne ANTİ eki getirdikleri toolslar çıkartmaktadır.

Birinci mesajda size sözünü etmeye çalıştığımız güvenlik çözümünden kastımız budur. AVG Tools olarak düşündüğümüz ücretsiz olan çözümler ev kullanıcıları için yeterlidir. Örneğin http://www.avg.com/download?prd=triais adresinden indirilebilen AVG Internet Security 8.0 yazılımı içerisinde çeşitli güvenlik çözümleri bulunmaktadır.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.